År 2020
År 2015
År 2010
År 2005
År 2000
År 1995
År 1990
År 1985
År 1980
År 1970
Sidste skoledag
Bornholm A-klassen
Bornholm B-klassen
Fester
Lejrskole
Svampedam 1958
Jochims skolebilleder
Toves skolebilleder
Bents skolebilleder
Klasseliste
Diasshow
Næste gang

100 års fødselsdag

Thorkild Simonsen
Til forsiden
Send mail


Lejrskole på Svampedam i 1958

Her er et kig udover lejrskolebygningerne i Svampedam. Som det fremgår, var beliggenheden - i nærheden af Ebeltoft - utrolig smuk. At vi så blev belemret med at skulle studere og dokumentere myrernes færden og liv, måtte vi tage med. Lejrskolen lå på vejen fra Femmøller til gården Svampedam, som vistnok stadig eksisterer, fortsat i dag, men lejren forlængst nedrevet er. De to lange bygninger er barakker, som blev opført af tyskerne under besættelsen. Den korte bygning til højre var bolig for lærerne.

Her er det meste af klassen fotograferet lige nedenfor lejrbygningerne. Jørgen ("Baby") har maset sig frem i forgrunden, mens den mere flegmatiske Louis har placeret sig i baggrunden. Spejderdrengen i midten er Peter. Den kønne pige i forgrunden til højre er Birthe (Hald).

Vibeke ser ud som om, hun skal til at synge, mens Ib entusiastisk svinger en ketcher. Lillian slår generøst ud med hånden. I forgrunden har vi Lis (Jessen) og Flemming (Sloth), som vi desværre har tabt forbindelsen med. Hvis I ser dette, så send os straks en mail, så får I en invitation til næste sammenkomst.

Et udendørsbillede.

Til evt. interesserede kan jeg oplyse, at jeg i år 1999 forgæves søgte af finde lejren ved Svampedam, men den var fjernet. Sic transit ... (Louis kan sikkert huske resten).

Sidste nyt om lejrens beliggenhed

I januar fik Ingelise denne mail fra Torben Johannsen, som var "faldet" over billederne på vores hjemmeside:

Hej Ingelise.

Jeg har fundet ud af hvor lejren lå. Det viser sig at vores sommerhus er bygget på grunden! Jeg mener at vores sommerhus blev bygget i 1981.

Sjovt nok tog vi et billede i 2003 fra samme vinkel som det billede i tog i 1959. Huset i forgrunden på det gamle billede, med det hvide tag, eksisterer stadig. Det hedder ”Tante-hytten”.

Vi er nu nærmeste nabo til ”Tante-hytten”.

Med venlig hilsen

Torben Johannsen

Svampedamlejren i 1959.

Billede af samme område taget i 2004 af Torben Johannsen.