Green grass of home

24. august 1998
Morgenmad kl 8:30. OK - men langt fra den standard, vi var vant til hos Georgia og Hugh. Viggo påstod, at han havde set rådyr udenfor vinduet tidligt om morgenen. claimed, that he had seen some deer outside the window early in the morning (utroligt som et par øl kan påvirke ens sanser og dømmekraft). Vi besluttede at køre til Maligne Lake - ca. 50 km fra Jasper. På vejen dertil ville vi besøge Maligne Canyon og Medicine Lake.

Maligne Canyon
Maligne Canyon Maligne Canyon ligger kun 12 km fra Jasper by. Det er den længste canyon i the rockies. Her plasker Maligne River fra en højde af 50 meter ned i en snæver limstens kløft. Janet og jeg diskuterede betydningen af Maligne. Janet mente, at navnet var af indiansk oprindelse. Senere læste vi i en bog, at ordet 'maligne' ('ondartet') refererer til den farlige strøm, der løber i floden, og som gør den farlig at passere. Vi steg ned i kløften og nød synet fra nogle af broerne på vejen. På den sidste bro bad Janet os om at kaste en mønt i floden og gøre et ønske. Jeg kan selvfølgelig ikke afsløre, hvad jeg ønskede. Men hvis det går i opfyldelse, kommer jeg helt sikkert tilbage til Canada i løbet af et par år.


Medicine Lake
Medicine Lake - klik for større foto Herefter fortsatte vi i retning mod Maligne Lake. På vejen standsede vi ved Medicine Lake, ca 27 km fra Jasper by. Jeg har læst, at vandstanden i floden varierer som følge af et underjordisk "dræningssystem" - det største underjordiske flodsystem i Nordamerika. Om sommeren stiger vandstanden betydeligt, og om efteråret er søen næsten tom.

Elg i Medicine Lake Mens vi stod og beundrede det smukke syn, opdagede vi et dyr i færd med at svømme over søen. Jeg troede først, at det var en canadisk gås. Men så gik det op for os, at det var en elg (moose). Hvordan skulle jeg vide det? Jeg har aldrig set nogen af disse skabninger før. Men elgen er åbenbart en god svømmer. Janet og Claus løb næsten en kilometer for at få et bedre skud af det store dyr - med cameraet selvfølgelig. Men uden held. Elgen forsvandt ind i krattet, lige så snart den nåede landjorden. Men en spændende oplevelse var det. Ved samme lejlighed så vi et par legende jordegern (Chip og Chap). Dem skulle vi møde mange flere af.

Maligne Lake
Spirit Island - klik for større foto Maligne Lake er en af de største attraktioner Jasper National Park. 22 km lang and 100 m dyb er den den største naturlige sø i de 4 nationalparker. Den tilbyder white water rafting, kanoudlejning, hesteudlejning, ørredfiskeri oma. Og udsigten er spektakulær. Janet havde været ved Maligne Lake mindst én gang før, men havde endnu ikke besøgt Spirit Island, som ligger ude i søen. Hun og Claus tog derud med en båd - en tur på ca 1½ time. I mellemtiden nød vi det betagende sceneri og de mange fugle og mindre dyr. Der var mange røde egern tæt ved restaurationen, hvor vi fik kaffe. Et par havde medbragt en kat i snor??? Jeg er ikke sikker på, at jeg synes, det er nogen god idé. Da Janet og Claus kom tilbage fra turen, kørte vi tilbage mod Jasper.


Tilbage i Jasper
Elge i Jasper Det første vi så, da vi kørte ind i Jasper, var en flok elge, som græssede langs med hovedvejen. Og her havde vi kørt flere hundrede kilometer for at opleve Canadas højt besungne dyreliv.

Om aftenen spiste vi på en italiensk restaurant. Maden var fremragende, prisen rimelig og betjeningen ringe. Janet 'straffede' servitricen med at give hende det nøjagtige beløb, som regningen lød på - ned til den mindste penny (loony). Ved du forresten, at canadierne i USA har et omdømme som meget sparsommelige? Her kommer den på engelsk, da jeg dårligt kan oversætte den til dansk: What's the difference between a Canadian and a canoe? A canoe tips.

Og den følgende dag skulle vi mødes med Janets familie. Vi vidste ikke med sikkerhed, hvornår de ville dukke op. Vi var spændte på, hvad Janets familie tænkte.

 

Startside Forrige side Næste side